X

NIEUWSBERICHTEN

Eendenkooi & Poldermolen Waardenburg publiek toegankelijk tijdens Open Monumentendag 10 september

Op de Open Monumentendag zet Nederland massaal de deuren open, in 2017 met speciale aandacht voor het thema Boeren, Burgers en Buitenlui. Het is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding. Zowel de eendenkooi Waardenburg als de poldermolen Waardenburg zijn geopend op zondag 10 september. Deze twee unieke monumenten kunt u op deze dag bewonderen!

Een eendenkooi is het monument van de hardwerkende plattelander op de zware kleigronden in het rivierengebied. Een hard en soms eenzaam leven, waar een karig maal verdient werd met het vangen van eenden. Gidsen vertellen je op deze Open Monumentendag de ins en outs van het kooikerleven. Het kooikerhondje laat via demonstraties zien waarom dit ras werd verkozen om te werken op de kooi.

Vanaf de eendenkooi vertrekt er elk half uur een trekker met huifkar richting de nabijgelegen poldermolen Waardenburg [Rijksmonument]. Hier krijg je een rondleiding van de molenaar en zie je de binnenkant en techniek van een molen. Je kunt te voet terug naar de eendenkooi, via het mooie natuurgebied het Broek, of je neemt de huifkar weer op de terugweg.

Alle informatie over het programma, de activiteiten en overige bezoekersinformatie kunt u lezen op het Boswachtersblog van Staatsbosbeheer via deze link.

Share

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Secretariaat Kooikersvereniging

Dhr. D. N. Kooiker

Marshoekersteeg 7

7722KP Dalfsen

kooikersvereniging@gmail.com

 

 

 

© 2024 Kooikersvereniging

powered by Natuurlijk !