X

NIEUWSBERICHTEN

RSS

Algemene Ledenvergadering Kooikersvereniging - 1 oktober a.s. te Tricht

De Algemene ledenvergadering van de Kooikersvereniging zal dit jaar op vrijdag 1 oktober om 10:00 uur plaatsvinden op locatie: De Leidsche Hoeven, Oude Hoevenseweg 8a te Tricht. De vergadering is alleen toegankelijk voor leden van de Kooikersvereniging. Vanwege beperkingen Covid 19 dienen leden zich voor 22 september a.s. aan te melden voor deelname via het secretariaat: kooikersvereniging@gmail.comDe vooraankondiging kunt u hier bekijken.  
Lees meer...

In Memoriam Frans van Halder, kooiker op eendenkooi De Sompen

Afgelopen donderdag 27 mei is na een kort ziekbed Frans van Halder overleden. Frans was kooiker op eendenkooi De Sompen in Haarsteeg. Na in 2015 als journalist bij het Brabants Dagblad met pensioen gegaan te zijn, kwam Frans via een excursie op eendenkooi De Sompen met de kooikerswereld in contact. Dat de vonk oversloeg was niet verwonderlijk, gelet op zijn grootte belangstelling voor natuur in brede zin. In zijn lange journalistieke loopbaan zijn van zijn hand veel artikelen met natuur als onde...
Lees meer...

Vogelgriep vastgesteld bij een hobby pluimveelocatie in Mijdrecht, gedeeltelijk jachtverbod van kracht

In Mijdrecht (gemeente De Ronde Venen Voorst, provincie Utrecht) is bij een hobbylocatie met diverse vogels vogelgriep (H5) vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding van het virus te voorkomen, zijn de vogels op de locatie geruimd. En omdat het om ongeveer 300 vogels gaat, zijn voor het gebied rond de locatie vervoersbeperkingen ingesteld. De ruimingen worden uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Lees meer...
Page 1 of 5 FirstPrevious [1]2345 Last

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Secretariaat Kooikersvereniging

Dhr. D. N. Kooiker

Marshoekersteeg 7

7722KP Dalfsen

kooikersvereniging@gmail.com

 

 

 

© 2021 Kooikersvereniging

powered by Natuurlijk !