X

NIEUWSBERICHTEN

RSS

Nederlands Kampioenschap Prepareren

Op 16 november 2019 organiseert de Nederlandse Vereniging van Preparateurs, samen met Natuurmuseum Fryslân, het tweejaarlijkse Nederlands Kampioenschap Prepareren. De honderden ingezonden stukken zijn tot en met 4 januari in het Museum in Leeuwarden te zien.
Lees meer...

Op bezoek in de oudste eendenkooi te Bornem

Op uitnodiging van het Kempens landschap zijn vanuit de Kooikersvereniging Fons Mandigers en Désiré Karelse op 27 april 2019 op bezoek geweest op het landgoed van Graaf John de Marnix de Saint-Aldegonde, de 14e graaf van Bornem. Zij ontmoeten daar niet alleen de graaf en de directeur van het Kempens Landschap maar ook André Verstaeten, de Vlaamse eendenkooi kenner. Tezamen met de beheerders werd een bezoek gebracht aan de vervallen eendenkooi. Doel hiervan was het verkennen ...
Lees meer...

Excursie naar eendenkooi Klein Profijt te Rhoon op 13 april a.s.

Verborgen langs de Oude Maas ligt de eeuwenoude eendenkooi Klein Profijt. Slechts een paar keer per jaar heb je de kans om dit bijzondere stukje natuur te bewonderen. Zaterdag 13 april is het zover; onder begeleiding van de gids van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap kan de natuur van dichtbij ervaren worden en komen de deelnemers alles te weten over het rijke verleden van deze prachtige eendenkooi.
Lees meer...
Page 4 of 6 First 23[4]56 Last

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Secretariaat Kooikersvereniging

Dhr. D. N. Kooiker

Marshoekersteeg 7

7722KP Dalfsen

kooikersvereniging@gmail.com

 

 

 

© 2022 Kooikersvereniging

powered by Natuurlijk !